Зареждам страницата

Имате нужда от транспорт на вашия домашен Любимец?


Имате нужда от транспорт на вашия домашен Любимец?

Имате нужда от транспорт на вашия домашен Любимец?
Независимо какви са причините поради,които вие се нуждаете от транспорт за вашият домашен любимец, дали поради промяна на личния ви статус / преместване на вас и вашето семейство в друга държава/или поради куп други причини вие търсите най-качествения и най-сигурния транспорт за вашия четириног член на семейството.Това може да се окаже много трудна и мъчителна задача. Ние ще ви помогнем като първо разясним всички нужни документи, които са нужни за да може домашния Ви любимец да напусне страната ни и да пристигне безпрепятствено до   желаната дестинация в чужбина. Стъпките по-долу са валидни за транспортиране в Европа както на кучета, така и на котки!

Стъпка 1:
Да осигурите Европейски паспорт за домашни любимци. Попълнете паспорта по правилата.Това ще ви спести неприятности при проверки от длъжностни лица по границите в Европа. Първо на кирилица,после на латиница.
Стъпка 2:
Да изберете квалифициран ветеринарен лекар в съответния регион в който живеете, на който може да се доверите да подготви паспорта,спрямо изискванията на ЕС. Лекарят ще постави и нанесе в паспорта прилежно с лепенки и дати нужните ваксини/1,2,3/ след раждането на вашия домашен любимец. Необходимо е да го обезпаразити както вътрешно така и външно.
Стъпка 3:
След навършването на тримесечна възраст можете да го подготвяте за евентуално предстоящо пътуване извън страната.
Важно!!!
От 29.12.2014г. има влезнали в сила нови регламенти на ЕС за придвижване на домашните любимци и е необходимо да се запознаете с тях:
Регламент ЕС 576/2013 и ЕС 577/2013.
При първоначален паспорт на вашият Любимец е задължително да бъде поставен първо чип/в страничката:”Маркиране на животното или “Идентификация” на животното според зависи от паспорта/,като ветеринарния лекар залепи идентификационния номер и запише дата на поставянето му. Необходимо е 3-4 дни след това лекарят да провери и да се увери, че чипа е поставен безпрепятствено и може да бъде отчетен в тялото на животното. Това ще осигури вашата сигурност че няма да възникнат непредвидени проблеми с властите в съответните държави в които ще се транспортира вашия любимец/задържане на животното, карантина, а може и връщане депортиране в страната от която излиза/
 

Стъпка 4: Ваксинация за бяс
След като вече сте поставили чипа, уверили сте се че той е под кожата на животното и може да бъде отчетен, следва да преминете към поставяне на ваксинацията против бяс. Важно е да знаете, че е желателно тя да бъде поставена след навършване на 6 месечна възраст на животното. Но ако ви се налага да пътувате и вашия Любимец не е навършил тази възраст може да поставите ваксината против бяс по-рано, но това не трябва да е преди навършване на 3 месечна възраст/12 седмици след раждането му/. Нужно е да знаете, че ако предприемете поставяне на ваксина против бяс по-рано от 3 месечна възраст има голяма опасност за живота на вашия любимец. Не рискувайте на всяка цена за да извършите транспорта, да предприемате мерки, които биха били опасни за живота и здравето на вашия член на семейството. 
Да приемем, че до тук указанията са спазени и сте поставили вече чипа на животното. То е навършило минималната
3 месечна възраст или 12 седмици след раждането му, вашия ветеринарен лекар трябва да попълни прилежно 3 дати в страницата “ваксинации срещу бяс” , както следва: първа дата е датата на поставянето на ваксинацията срещу бяс; втора дата е изброени 21 дни от датата на поставянето на ваксината; третата дата е една година от датата на поставянето й. Прилагаме ви и пример, който може да следвате при подготовката на паспорта на животното:
1.  01.04.2016г
2.  22.04.2016г
3.  01.04.2017г
След нанасянето на датите ветеринарният лекар трябва да постави печата и подписа си в съответната страница. И след като е направена вече и ваксинацията срещу бяс вижте в паспорта коя е втората дата и след нея вашия Любимец е готов за своето предстоящо пътуване. Нека обобщим - Животното може да пътува извън граница едва след като са минали 21 дни от датата на поставянето на ваксина Бяс !

Когато насрочите евентуална дата на пътуване е необходимо да преминете и през последния етап от подготовката на документите, а именно клиничен преглед. 

Стъпка 5:
Трябва да посетите ветеринарния си лекар, който да прегледа животното и да се увери , че няма признаци на заболявания. След извършването на прегледа лекаря попълва в паспорта му и потвърждава, че животното е клинично здраво и годно за транспорт , като нанася час и дата на прегледа 48 часа преди пътуването и поставя печат и подписа си в страница “клиничен преглед” . В деня на прегледа лекарят трябва да постави на животното вътрешно обезпаразитяване като отново бъдат спазени 48 часа преди пътуването и нанесени час и дата на поставяне в страница: “третиране против ехинококи” .

Когато всички стъпки са изпълнени, вашият домашен Любимец може да пътува без притеснение от ваша страна, относно документите при евентуална проверка от властите в съответните държави, през които преминава транспорта. 

Как да изберем надеждна фирма, която да извърши транспорт на животно в чужбина?